Maak een afspraak bij Podotherapie Perform 

 

Voeten zijn het fundament van ons lichaam. Bij een afwijkende stand van de voet kunnen er klachten ontstaan. Deze klachten kunnen ontstaan in de voet, knie, heup en (lage) rug. Tijdens het onderzoek staat de voet centraal. Vanuit hier wordt gekeken welke sturing er nodig is voor een optimaal resultaat. Mensen van jong tot oud kunnen bij Podotherapie Perform terecht. 

 

Hoe gaat Podotherapie Perform te werk? (biomechanische analyse)

 

Anamnese: Uiteraard zullen starten we met het stukje anamnese. Tijdens de anamnese wordt de reden dat je bij ons in de praktijk zit uitgevraagd. Iedereen heeft een achterliggende reden om naar de podotherapeut te gaan. Zijn er klachten aanwezig? Of ben je bij ons om bepaalde klachten te vermijden?  

Schoeninspectie en advies: Aan welke stevigheidseisen moet de schoen voldoen?  We gaan kijken of er voor jou specifiek schoenadviezen zijn. 

Metingen op de behandelbank: Op de behandelbank wordt eerst gekeken waar de klachten exact zitten doormiddel van palpatie. Vervolgens zullen er mobiliteitstesten uitgevoerd worden van de lage rug tot aan de voet. 

3d afdruk nemen van de voeten doormiddel van de 3D digitizer: Wij maken gebruik van innovatieve materialen en meetapparatuur. De 3D digitizer is er een van. Hiermee wordt een exacte afdruk van de voet gemaakt. Mochten we iets gaan doen met zooltherapie, dan is dit de basis. 

Een loopanalyse doormiddel van high speed camera's: Ook zal je een stukje gaan wandelen op de loopband. Doormiddel van high speed camera's kunnen we exact zien en meten wat er gebeurt in de voet, en hoe dit in relatie staat met de klacht. Wij vinden het enorm belangrijk dat dit samen met jou wordt geanalyseerd. Zo weet jij wat er gebeurt en wat de achterliggende oorzaak kan zijn.

Afhaal afspraak: Wanneer we met podotherapeutische inlegzolen gaan werken, dan volgt er ook nog een afhaal afspraak. Dit zal 15 minuten duren, we kijken of ze netjes in de schoenen passen, bespreken de gewenningsperiode, en hebben het over het onderhoud van de zolen. 

Jaarlijkse controle: Tijdens onze jaarlijkse controle kijken we hoe je op de zolen staat, mocht er wat correctieverlies zijn dan zullen we de zolen aanpassen en bijwerken zodat je zorgeloos er nog een jaar tegenaan kan. 

 

Aan de hand van deze metingen wordt er gekeken wat de toegevoegde waarde kan zijn voor eventuele intelligente podotherapeutische zolen. 

 

Zet jij de eerste stap naar beter bewegen? Maak dan nu een afspraak. 

Online afspraak maken podotherapeut Deurne en Gemert

 

Heb je vragen of wil je liever telefonisch een afspraak maken, dan kan dit via 06 10704893.