Podotherapie Perform voor iedereen

Voeten zijn het fundament van jouw lichaam. Je loopt, staat en beweegt erop. Wanneer er voet, knie, heup en (lage) rug klachten zijn kan dit allemaal te maken hebben met de voetstand. Als de voet niet optimaal functioneert, kan het zo zijn dat bepaalde botten, gewrichten, ligamenten of spieren verkeerd belast worden. Het is dus van belang dat je voetstand zo optimaal mogelijk functioneert. Hierbij helpen wij jou!

 

Podotherapie Perform voor sporters

Performance gerichte sporters en recreatieve sporters zijn bij Podotherapie Perform aan het juiste adres. Sporten naar een hoger niveau brengen gaat pas wanneer je zonder blessure je sport kan beoefenen. Biomechanisch valt er blessure preventief veel winst te behalen. Tijdens het rennen en springen word de belasting op de spieren, pezen en gewrichten groter. Door middel van een screening wordt er in beeld gebracht waar biomechanisch winst behaald kan worden.

 

In relatie tot de klacht wordt bekeken wat de oorzaak van de klacht kan zijn. Vervolgens wordt er bekeken wat er aan gedaan kan worden om de klachten te verminderen. Iedere sport is weer anders. Tijdens iedere sport worden er andere bewegingen gemaakt. Het is daarom van belang dat de podotherapeut weet hoe het lichaam belast wordt. En doordat Frank de passie voor sporten heeft, is dit een goede match!

 

Sportonderzoek podotherapie Deurne en Gemert

Podotherapie Perform voor kinderen

De inlegzolen helpen kinderen in hun groeifase. Veel foute voetfuncties op latere leeftijd zijn het gevolg van een foute voetstand in de kinderjaren. Kindervoeten van 6 tot 14 jaar hebben een ideale soepele structuur. Er is nog veel kraakbeen aanwezig en de groeischijven zijn nog open waardoor de voet structureel naar de meest optimale stand gestuurd kan worden. Het is dus verstandig om uw kind biomechanisch te laten screenen. Het juiste schoenadvies zal voor kinderen ook een hele belangrijke rol spelen tijdens de ontwikkeling van de voet.   

 

De intelligente inlegzool

Naast kwaliteit tijdens het podotherapeutisch onderzoek, staat kwaliteit ook centraal bij de materiaalkeuze. Het materiaal waar Podotherapie Perform mee werkt gaat lang mee en zorgt voor de optimale demping dat afhankelijk is per voet type. Dit zorgt ervoor dat de inlegzolen naast sturing ook prettig en comfortabel zitten

 

Steunzolen bij Podotherapie Perform in Deurne en Gemert