Podotherapie Perform voor iedereen

Voeten zijn het fundament van jouw lichaam. Je loopt, staat en beweegt erop. Wanneer er voet, knie, heup en (lage) rug klachten zijn kan dit allemaal te maken hebben met de voetstand. Als de voet niet optimaal functioneert, kan het zo zijn dat bepaalde botten, gewrichten, ligamenten of spieren verkeerd belast worden. Het is dus van belang dat je voetstand zo optimaal mogelijk functioneert. Hierbij helpen wij jou!

 

Podotherapie Perform voor sporters

Performance gerichte sporters en recreatieve sporters zijn bij Podotherapie Perform aan het juiste adres. Sporten naar een hoger niveau brengen gaat pas wanneer je zonder blessure je sport kan beoefenen. Biomechanisch valt er blessure preventief veel winst te behalen. Tijdens het rennen en springen wordt de belasting op de spieren, pezen en gewrichten groter. Door middel van een screening brengen we in beeld waar biomechanisch winst te behalen valt.

Eerst wordt er bekeken wat de oorzaak van de klacht kan zijn. Hierin is kennis van de sport erg belangrijk. Iedere sport is weer anders en kent zijn eigen bewegingen, regels, schoeisel en ondergrond. Ook het lichaam wordt in elke sport op een andere manier belast. Een "one-size-fits-all" behandeling bestaat dus ook niet. Na het in kaart brengen van de oorzaak wordt er bekeken wat er podotherapeutisch gedaan kan worden om de klachten te verminderen.

Sportonderzoek podotherapie Deurne en Gemert

Podotherapie Perform voor kinderen

De inlegzolen helpen kinderen in hun groeifase. Veel foute voetfuncties op latere leeftijd zijn het gevolg van een foute voetstand in de kinderjaren. Kindervoeten van 6 tot 14 jaar hebben een ideale soepele structuur. Er is nog veel kraakbeen aanwezig en de groeischijven zijn nog open waardoor de voet structureel naar de meest optimale stand gestuurd kan worden. Het is dus verstandig om uw kind biomechanisch te laten screenen. Het juiste schoenadvies zal voor kinderen ook een hele belangrijke rol spelen tijdens de ontwikkeling van de voet. Voor meer informatie lees de blog over de kindervoet via de link onder deze tekst. 

 

 

De intelligente inlegzool

Naast kwaliteit tijdens het podotherapeutisch onderzoek, staat kwaliteit ook centraal bij de materiaalkeuze. Het materiaal waar Podotherapie Perform mee werkt gaat lang mee en zorgt voor de optimale demping dat afhankelijk is per voet type. Dit zorgt ervoor dat de inlegzolen naast sturing ook prettig en comfortabel zitten

 

Steunzolen bij Podotherapie Perform in Deurne en Gemert