Bedrijfspodotherapie

 

Bedrijfspodotherapie focust zich op het gebied van podotherapie en arbeid. Het richt zich op preventie, maar ook de behandeling van voet gerelateerde klachten op de werkvloer. Denk hierbij een voet, enkel, knie, heup en ‘lage’ rugklachten. Het primaire doel van bedrijfspodotherapie is het verzuim vermindering door het aanpakken en/of voorkomen van voet- of voet gerelateerde klachten bij de medewerkers. Daarnaast draagt het bij voor een positieve tevredenheid naar het bedrijf.

 

Voeten zijn het fundament van ons lichaam. Het is daarom belangrijk hier aandacht aan te geven. De stand van de voeten kan leiden tot klachten ter hoogte van de voet, enkel, knie, heup, of zelfs tot rug- en nekklachten. Fysieke klachten kunnen leiden tot ziekteverzuim.

 

Wist je dat:

  • Van alle gevallen, het verzuim van 8% gerelateerd is aan voetklachten?
  • Veel arbeidskrachten hun fysieke ongemakken voor zich houden, maar wel minder productief zijn door deze klachten?
  • Een foutieve stand van de voeten tot meerdere problemen kan zorgen, zoals peesontstekingen, knieklachten en heup- en rugpijn?
  • Het complete bewegingsapparaat (rug, heup, knie en voet) in de leeftijdscategorie van 55 tot 64 jaar tot wel 34% van het totale ziekteverzuim behoort?

 

Werknemers die veel op de werkvloer staan maken veelal gebruik van veiligheidsschoenen. Veiligheidsschoenen hebben een streng eisenpakket volgens de EN en ISO normering. Deze normering is zelfs recent nog aangescherpt. Wanneer er speciale steunzolen in veiligheidsschoenen gedragen worden, vervalt het veiligheidscertificaat wanneer de zolen niet volgens de wettelijke eisen gemaakt zijn.
Podotherapie Perform is gecertificeerd om in diverse veiligheidsschoenen zolen te maken, met behoud van het veiligheidscertificaat.

 

Bedrijfspodotherapie Perform biedt de mogelijkheid om bij alle deelnemende bedrijfsmedewerkers een voetscreening uit te voeren. Met het doel om klachten en risicoprofielen voor potentiële blessures te signaleren, om zo het fysieke welzijn van de medewerkers te verbeteren of verhogen.

 

Podotherapie Perform heeft een unieke werkwijze. Naast de fysieke locaties in Deurne en Gemert, heeft Podotherapie Perform ook de mogelijkheid om alle metingen op locatie te kunnen uitvoeren waarbij de kwaliteit even hoog is als in de praktijk.  Door middel van een biomechanische screening, een 3D voetafdruk én een loopanalyse met high speed camera’s wordt, indien nodig, een therapieplan opgezet. Met als doel de optimale sturing vanuit de voet.

 

Dit alles kan bij u op het bedrijf plaats vinden waardoor de tijdbesteding van de werknemers zo beperkt mogelijk kan blijven. En blijven de kosten beperkt.  

 

Het resultaat draagt bij aan: 

  • Beter bewegen (herstel blessures) 
  • Blijven bewegen (preventie blessures)
  • Beter presteren (biomechanische optimalisatie)
  • Ziekteverzuim wordt gereduceerd

 

Nieuwsgierig naar wat Podotherapie Perform voor jullie bedrijf kan betekenen? Neem gerust een kijkje op de website of neem contact met mij op. Ik hoop een keer langs mogen te komen op jullie bedrijf om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn, en om samen een stap in de juiste richting te zetten!